Shpallen datat e provimeve te Matures

Ministri i Arsimit z. Myqerem Tafaj nenshkroi udhezimin qe percakton datat e provimeve dhe menyren e zhvillimit te tyre

Ministri i Arsimit dhe i Shkences z. Myqerem Tafaj nenshkroi dje udhezimin perkates qe percakton datat e provimeve te Matures Shteterore dhe procedurat qe duhen ndjekur nga shkollat e mesme. Kete vit provimet do te perfundojne me 30 qershor per maturantet ndersa shkolla me 21 maj.

Datat dhe lendet

Me pese lende te reja me zgjedhje do te reja me zgjedhje eshte pasuruar kete vit provimi i Matures Shteterore. Kjo ka te beje me lendet per shkollat e mesme artistike teksa lendet e reja do te jene Histori muzike Harmoni Histori Arti Anatomi dhe Histori baleti.

Ministri Tafaj ka percaktuar 30 qershorin si diten e dhenies se provimeve me zgjedhje qe jane edhe te fundit qe do te jape nje maturant. Lendet e detyrueshme te Matures do te jepen me 1 dhe 15 qershor per Gjuhe dhe letersi shqipe e Matematike perkatesisht. Nderkohe provimet ne shkollat e mesme specifike do te mbahen nga data 24 deri ne 30 maj. Per te gjithe maturantet e shkollave te mesme mesimi do te perfundoje me 21 maj.

Sipas udhezimit te ministrit per provimet me zgjedhje maturantet/kandidatet e shkollave artistike dhe koreografike mund te zgjedhin vetem nje nga lendet e reja me zgjedhje. Nderkaq te gjithe maturantet/kandidatet kane te drejte te zgjedhin vetem nje nga gjuhet e huajate listes se provimeve me zgjedhje.

Procedurat

Drejtorite dhe zyrat arsimore duhet te dergojne brenda dates 24 maj 2011 ne Agjencine Kombetare te Provimeve AKP emrat e nxenesve maturante mbetes ne perfundim te vitit per tu hequr nga lista e provimeve te Matures Shteterore. Nderkaq sipas urdhrit te ministrit Tafaj kete vit mjediset e institucioneve te arsimit privat nuk mund te perdoren si mjedise per provimet e Matures Shteterore.

Per shkollen e mesme pedagogjike per minoritetin grek per provimin Gjuha dhe Letersia greke te pergatitet teze e vecante nga DAR Gjirokaster. Per ndjekjen e provimeve perfundimtare ne shkollat profesionale 3-vjecare DAR/ZA te angazhoje specialistet perkates sipas profileve ndash percakton udhezimi I ministrit.

Lendet me zgjedhje

Fizike

Kimi

Biologji

Histori

Gjeografi

Njohuri per Shoqerine

Njohuri per ekonomine dhe Filozofi

Gjuhe angleze

Gjuhe frenge

Gjuhe italiane

Gjuhe gjermane

Gjuhe spanjolle

Histori muzike

Harmoni

Histori Arti

Anatomi

Histori baleti

Datat e provimeve

Shkollat e pergjithshme

Gjuhe Shqipe dhe Letersi 1.6 .2011

Matematike 15.6.2011

Provimet me zgjedhje Z1 dhe Z2 30.6.2011

Shkollat profesionale

Provimet perfundimtare 26 ndash 30 maj 2011.

Ne Shkollat e Mesme Pedagogjike per minoritetin

Gjuha dhe Letersia Greke 28 maj 2011

Ne Seksionet Dygjuheshe

Gjuhe e Huaj 28 maj 2011

Ne Shkollat e Mesme Artistike dhe Sportive

Formimi Teorik-Praktik Profesional 26 maj 2011

Ne Shkollat e Mesme Teknike Ekonomike dhe Teknike - Profesionale 5- vjecare

Formimi Teorik-Praktik Profesional 26 maj 2011

 

Publikoje në:

Disktutime, lajme dhe informacione nga jeta e perditshme

Informacione mbi artikullin

Gazeta Standard

Publikuar nga: Gazeta Standard

Tė tjera lajme interesante

Regjistrim

Ju mund tė regjistroheni pėr RSS ose pėr tė marrė e-mail me lajmet mė tė fundit.

Regjistrohuni per RSS feed


Ky opsion do tė rivendose dhe njėherė rregullat a paracaktuara tė shfaqjes sė lajmeve nė faqe.

Ri-vendos