Kodi i Etikes i MesuesitMesuesit nuk i lejohet te:

Ushtroje dhune fizike, psikologjike, verbale, seksuale, etj

Diskriminoje per shkak te races, gjinise, seksit, perkatesise fetare, gjendjes sociale, etj

Fyeje e perdore fjalor te papershtatshem me nxenesit e tij

Zhvilloje mesime private me nxenesit e shkolles se vet

Pranoje dhurata e ryshfete nga nxenesit

Perdore nxenesit per fushata elektorale dhe promocionale

Diskutoje me nxenesit tema qe jane te papershtatshme dhe cenojne formimin qytetar te tyre

Perdore cigare dhe alkool ne ambientet e shkolles

Perdore droge apo substanca te tjera qe cenojne figuren e tij ne shkolle

Kete kontakte dhe marredhenie te papershtatshme me nxenesit

Perfshihet ne dialog te papershtatshem me nxenesit permes internetit

Dergoje tek nxenesit e-maile apo mesazhe me shkrim qe kane natyre te papershtatshme ose personale

Diskutoje me nxenesit per marredheniet e veta personale e private

Nderhyje ne menyre joprofesionale ne ceshtjet e nxenesve

Qendroje vetem per vetem me nje nxenes ne nje situate te izoluar ose private ne rrethana te cilat jane ose mund te perceptohen si te nje natyre te papershtatshme

Krijoje, shikoje ose aksesoje imazhe te papershtatshme te femijeve

Thyeje procedurat dhe udhezimet e parapercaktuara ne rastin e veprimtar5ive te ekskursioneve dhe udhetimeve si dhe kerkesat shendetesore dhe ato te sigurise q2e duhen ne keto raste

Shperdoroje cdo informacion sensitiv dhe personal per nxenesin dhe ta beje ate publik nese nje gje e tille nuk i kerkohet nga punedhenesi apo ligji.

Jape mesim femijes se tij

Inicioje, zhvilloje apo mbeshtese asnje veprimtari fetare, politike, etj

Marre masa disiplinore pa marre me pare aprovimin nga organet me te larta

Ndikohet nga persona jashte shkolles per vleresimin e nxenesve ne note

Vecoje nxenesit nga njeri-tjetri per shkak te cilesive te tyre

Te rrije indiferent ne oren e mesimit

Te perdore nxenesin per arsye te veta personale ose familjare

Te marre masa ekstreme ndaj nxenesit pa i dhene me pare atij mundesine e shpjegimit dhe mbrojtjes

Nuk duhet t'i mbaje meri nxenesit per ceshtje thjesht personale

Te vecoje nxenesit per shkak te pjesemarrjes se tyre ne kurse private qe organizon vete mesuesi

Te distancoje nxenesit per shkak te nivelit te te nxenit

Te perdore telefonin celular ne oren e mesimit, ose te bisedoje me ndonje te aferm ose koleg gjate zhvillimit te ores se mesimit

Te ndikojne problemet personale te tij ne marredheniet me nxenesit

Te cenoje detyrimet profesionale lidhur me shpjegimin, komentimin, analizimin e sqarimin e informacionit qe percjell lenda qe ai zhvillon

Te nxise direkt ose indirekt nxenesit per t'i bere dhurata

Te perdore pushtetin e notes per te krijuar autoritet

Te shfaqet para nxenesve me nje pamje dhe sjellje jokorrekte

Krijoje frike dhe panik me sjelljen e tij ne klase dhe ambiente te tjera te shkollesShenim: Pikat e mesiperme jane shkeputur nga drafti dhe flasin vetem per marredheniet mesues-nxenes. Drafti parashikon edhe rregulla etike per marredhenie te tjera
 

Publikoje në:

Disktutime, lajme dhe informacione nga jeta e perditshme

Informacione mbi artikullin

Koha Jonë

Publikuar nga: Koha Jonë

Tė tjera lajme interesante

Regjistrim

Ju mund tė regjistroheni pėr RSS ose pėr tė marrė e-mail me lajmet mė tė fundit.

Regjistrohuni per RSS feed


Ky opsion do tė rivendose dhe njėherė rregullat a paracaktuara tė shfaqjes sė lajmeve nė faqe.

Ri-vendos